Hvad er pilates?

Har du også gået og overvejet, hvad pilates egentligt er? Så er du kommet til det rette sted! Pilates er en træningsform som er yderst effektiv og kræver både fokus og præcision af udøveren. Det giver styrke, smidighed, kropskontrol- og bevidsthed samt mentalt velvære. 

Det er en træningsmetode som består af en række, enten gulvøvelser (Matwork) eller øvelser på pilatesudstyr (Comprehensive), som har til formål, hvis øvelserne udføres korrekt, at gøre udøveren stærkere. Pilates handler nemlig om at styrke både krop og sind ”body, mind & spirit” 

Der lægges især vægt på at styrke de mindre muskelgrupper, din kernemuskulatur (mave, lænd og bækken) samt musklerne omkring rygsøjlen. Men generelt bliver der arbejdet med hele kroppen.  

Pilates blev opfundet af Joseph Pilates, på det fundament at genoptræne sårede soldater under 1. verdenskrig. Meningen var, at trods man var sengeliggende eller skadet, så kunne man stadig udøve pilates og dermed blive stærk nok til at komme sig. 

Netop derfor er pilates så effektiv og med til at mindske smerter og forebygge skader. Det er også medvirkende til en bedre kropsholdning. Det er også en fordel at dyrke pilates, hvis du har en sportsgren du dyrker meget, f.eks. kampsport, styrketræner eller løbetræner. Her bidrager pilates til en stærk kernemuskulatur, udholdenhed samt

”Efter første gang mærker du en forskel, efter 10 gange kan du se en forskel, og efter 30 gange har du en ny krop” – citat af Joseph Pilates  

Hvis du stadig er i tvivl om hvad pilates er, og kunne du tænke dig at prøve det på egen krop, kan du læse mere om hvilke pilateshold jeg tilbyder hos Anatomié by Holsted, her

IMG 4675 scaled | Anatomie by Holsted - Personlig træner